Régi és új étkek, mai ízek

Feri és András receptjei

2019. dec 19.

Marcipánlikőr

írta: Petőcz Szabó András
Marcipánlikőr

Még nem késő elkészíteni ezt a receptet, hisz hamar elkészül és a felszolgálásáig a hűtőben pihen. Sokkal finomabb a házi, és remek ajándék is lehet. Másik likőrök receptjét is megtalálhatjátok a blogon például a tojáslikőrét vagy a máklikörét. A nádcukrot bátran helyettesíthetitek azzal amit otthon…

Tovább Szólj hozzá

2019. dec 17.

Brokkolival karfiollal töltött tekercsbaconbe csomagolva párolt hajdinával

írta: Petőcz Ferenc
Brokkolival karfiollal töltött tekercsbaconbe csomagolva párolt hajdinával

Minden évben van a blogunknak karácsonyi ajánlata ez lenne az egyik. Kicsit újra gondoltam a dagadótöltést és a tölteléket is, így tekercs lett és rendhagyó ám egyben nagyon finom étel készült. Hozzá párolt hajdina készült és egy kis házi savanyúval tálaltuk. Kb 1 kg volt a dagadó, amelyet…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. dec 14.

Karfiolkrémleves

írta: Petőcz Szabó András
Karfiolkrémleves

Novemberen egy hétig Magyarhertelenden pihentünk. Mikor máskor ha nem télen mennénk termálfürdőbe? A fürdőben ebédeltünk, akkor kóstoltam meg ezt a levest, ami nagyon ízlett. Mellesleg mi rajongunk a krémlevesekért. Most hogy ilyen borongós, ködös, esős az időjárás igazán jól esik egy kis forró…

Tovább Szólj hozzá

Levesek Egészség vega és tészta

2019. dec 11.

Chilis hal narancsos kelbimbóval 2 adag

írta: Petőcz Ferenc
Chilis hal narancsos kelbimbóval 2 adag

E recepthez az adott ötletet, hogy újra mozgásba lendültem. itt a sportra gondolok.A zsírpárnák eltüntetéséhez pedig kell a zsírégető menü is, nem csak a mozgás. Nos, ez tipikusan ilyen lett. 1 adag: 375 kcal, Szénhidrát:23,87 gramm, Fehérje: 17,65 gramm, Zsír: 22,8 gramm Elnézést a képek minősége…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak Egészség vega és tészta

2019. dec 06.

Okrás csirke

írta: Petőcz Szabó András
Okrás csirke

Aki ismer, az jól tudja rólunk hogy ahol külföldön megfordulunk onnan biztosan hozunk haza egy tradicionális szakácskönyvet. Mivel azt valljuk, hogy ezeket az ételeket ott könnyebb és célszerűbb elkészíteni, ahol ez a mindennapok része, úgy gondoltuk, hogy egy tipikusan görög ételt készítünk ott el.…

Tovább Szólj hozzá

Arab Görög Nemzetek konyhája Húsok és halak

2019. dec 06.

Fetás-padlizsános rizses egytálétel

írta: Petőcz Szabó András
Fetás-padlizsános rizses egytálétel

Ez az étel görögországi pihenésünk alatt született. Kimentünk a helyi piacra, és nem tudtam betelni a hatalmas paradicsommal és padlizsánnal, a nálunk nevetséges méretű petrezselyemcsokorral ( ott valóban egy csokorral árulják, nem pár szálat...), a zsákban árult rizzsel, az ezerféle olívabogyóval…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

2019. dec 06.

Paradicsomos kacsa

írta: Petőcz Szabó András
Paradicsomos kacsa

Ez egy roppant egyszerű étel, most aktualitását az adta hogy szinte minden boltban lehet (végre) kacsát venni! Tökéletes alternatíva hogy újabb elkészítési módot mutassunk be, és egyben növeljük e remek állat fogyasztását. Aki rendszeresen olvass e blogot, biztosan talál több kacsás receptet is, pl.…

Tovább Szólj hozzá

Húsok és halak

2019. nov 27.

Rakott őzlábgomba

írta: Petőcz Ferenc
Rakott őzlábgomba

  Az elmúlt 3-4 napban rengeteg gombát sikerült szedni baranyai Mecsekben töltött napjaink alatt. Köztük volt és van a nagy őzlábgomba kb 3-4 kg. E recept ebből készült. Remélem tetszeni fog. Hozzávalók:1,5-2 kg egyforma nagyságú burgonya, só, 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna, 4 közepes…

Tovább Szólj hozzá

Szabadban láttuk főztük Egészség vega és tészta

2019. nov 22.

Vaj házilag(tengeri sós, fűszeres)

írta: Petőcz Ferenc
Vaj házilag(tengeri sós, fűszeres)

Azt vallom, a vaj sokkal finomabb a margarinnál. Hosszú távon tervben van saját gazdálkodás elindítása, talán most ennek realitása is van és a kecsketenyészetbe bele tudunk kezdeni. De addig is érdemes ezt a receptet sokféleképpen variálva elkészíteni. Sokat spórolhatunk és mellette igazán minőségi…

Tovább Szólj hozzá

2019. nov 21.

Bugaci serpenyő

írta: Petőcz Ferenc
Bugaci serpenyő

Dunaújváros egyik emblematikus szórakozóhelye volt a Topo étterem és Pizzéria. Sajnos a hely úgy néz ki belehalt a magyar valóságba a felújítást elkezdték, de láthatóan belehat a hely gazdasági teljesítőképtelenségbe. Ott voltak kedvencek a különböző serpenyők.. A bugaci fő kedvenc. Így az ízeket…

Tovább Szólj hozzá

Egészség vega és tészta

süti beállítások módosítása